Architektenburo Ottink ziet in haar opdrachten de uitdaging een juiste balans te vinden tussen u, uw wensen en de locatie.

Het landschap, de stad of straat, uw wensen, programma van eisen, zijn randvoorwaarden en inspiratie. Het functioneren en de beleving van het gebouw zijn leidend. We streven naar een helder ontwerp met licht, ruimte en verbeelding. 

Gerealiseerde en niet-gerealiseerde projecten zijn in dit overzicht opgenomen. 

De eerste opdrachten voor ons buro waren voornamelijk seriematige woningbouwprojecten die door een doordachte structuur/ opzet tegen geringe kosten in de markt konden worden gezet.

Met het herstel van de economie, begin jaren 90, kwam er meer ruimte voor expressievere ontwerpen zoals appartementen aan de Grotestraat/Molenstraat, 8 woningen aan de Pennstate, supermarkt Snetselaar te Bennekom en Sybron Chemie te Ede.

 

“In het zoeken naar nieuwe typologieën in het buitengebied vormde deze woning een prettig houvast. Hier is de oude ruimtelijkheid van het boerenerf behouden gebleven en gecombineerd met een volstrekt eigentijdse architectuur. Een architectuur die zich kenmerkt door nieuwe materialen, veel glas en verrassende lijnvoering, maar tegelijkertijd zich ook net voegt in bestaande verhoudingen. Het heeft een opvallend frisse en ontspannen uitstraling, en past toch heel goed in de omgeving. De entree lijkt te zijn ontworpen rond de bestaande monumentale eiken, en oogstte alleen al daarom veel bewondering en lof.”  - Juryrapport 1ste prijs architectuurprijs 2007 gemeente Ede

Arend Ottink