Verbouw Woonhuis Bowlespark, Wageningen

Dit park was vroeger een kasteel. Een gedeelte van de muren en een ijskelder zijn er nog. Ook enkele waterputten zijn weer aan de oppervlakte gebracht. In dat park is begin vorige eeuw een woningplan aangebracht rondom een groenstrook. Een van die woningen is vrijstaand, met in de achtertuin de restanten van de oude muur. De woning kende vele functies: woning, politiebureau, rode kruisgebouw, en laatstelijk een woonhuis annex fysiotherapie. De opvolgende verbouwingen hadden de woning flink aangetast en uitgewoond. De uitdaging hier was de woning weer compleet en “up to date” brengen.

Het monumentale karakter van de woning versterken en het toevoegen van een moderne serre welke daarmee afstand neemt van het monument, en daardoor in haar waarde laat.

De herindeling van de plattegronden op begane grond en verdieping en de zolderviering. De uitbreiding aan de achterzijde van het lage deel zorgden voor een levende, soepel lopende plattegrond. De trap werd verplaatst. Een doorloop vanuit de keuken naar de serre. Nieuwe slaap- en badkamers op eerste en tweede verdieping.

 

Ontwerp: Arend Ottink

Bouw: Bouwbedrijf Van Rennes, Wageningen